Je voelt je beter

Waarom?

Ik kan slechts aangeven waarom het voor mij destijds homeopathie werd, namelijk door:

  1. de wetenschappelijkheid,
  2. de kans op herstel en
  3. het ontbreken van bijwerkingen. 

Daarnaast verdient herstel in een behandeling mijn voorkeur boven symptoombestrijding (een klacht wegvangen door chronisch medicatie gebruik).  

Zowel de onderbouwing als het herstel heb ik in de kolommen hiernaast kort samengevat.

Ook de documentaire van de BF en de kan u veel informatie geven.

Wetenschappelijk

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het regulier medische vlak, bij diverse organisaties en bedrijven, verwacht ik van een behandelingen een duidelijke onderbouwing en uitleg. Dat heb ik gevonden bij de homeopathie.

De grondlegger van de homeopathie (Dr. Samuel Hahnemann) was arts, apotheker en wetenschapper. Als wetenschapper was hij in zijn tijd alom gewaardeerd en gerenommeerd en heeft hij zijn destijds nieuwe geneeswijze - de homeopathie - meer dan 40 jaar dagelijks getoetst in zijn geneeskundige praktijk. Hij vond het belangrijk een geneeswijze te ontwikkelen die mild, duurzaam en curatief zou genezen. Gezien de vele publicaties die van zijn hand zijn verschenen, moet hij hier dag en nacht aan hebben gewerkt. Kortom de homeopathie kent een geweldig fundament!

Uiteraard zijn er ook in de huidige tijd veel studies gedaan naar homeopathie. Voor u heb ik hieronder een selectie gemaakt van 89 studies.

Zelfherstellend

Homeopathie traint het lichaam in het gezonder worden. Voorbeelden van trainbaarheid van lichaam (ook mentaal)kennen we allemaal legio. Denk alleen maar aan sport. Ongeoefend zijn deze vaak moeilijk, maar door training krijgen we inzicht, doorzettings-vermogen en past ons lichaam zich aan (bespiering, longinhoud....). 

Kortom we bekwamen ons erin, zoals homeopathie u bekwaamt in het gezonder worden.

Meer informatie vinden we in: Hoe is de werkwijze?

Bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen zijn in de homeopathie niet bekend.